Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

BABÓCA Baba-mama kör 2024. I. félév

Első alkalom Utolsó alkalom
2024. június 13. 2024. június 13.
Nap: csütörtökönként
Időpont: 10:00 - 11:30
Helyszín: Gönczy Refi - FÉSZEK
Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Kálvin tér 3-5.
Kiválasztott alkalom: 2024. június 20. csütörtök

Leírás:

A Babóca gyülekezetünk baba-mama köre. Az elnevezés nem csak a kisgyermekes családok körében jól ismert magyar rajzfilm főszereplőjét, Babócát, a katicakislányt takarja, hanem egy mozaikszó is: BABák Órája Céltudatos Anyukákkal. Babóca alkalmainkon meghitt, családias légkörben szeretettel várjuk a kisgyermekeket nevelő édesanyákat „babócáikkal” együtt. Foglalkozásainkon lehetőség van az édesanyáknak kötetlen beszélgetésre, igeolvasásra, imádságra. Ezáltal jobban megismerhetjük Istent, egymást és a gyerekek is jót játszanak egymással otthonos közegben. 

Mi az a Timóteus project?

„Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben.” (1Tim 4,12)

Gyülekezetünk fontosnak tartja a gyermekek és a fiatalok között végzett missziót.

A Timóteus project-területnek az egyik legnagyobb, Isten iránti hálára indító eseménye, hogy 2020. szeptember 1-jétől hosszú évtizedek után újra az Egyházközségünk fenntartásába került a szomszédos általános iskola, ami így Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolaként kezdte meg működését. A vonatkozó törvények és előírások teljes betartásával szerveződött meg a református oktatói-nevelői munka. Egyházközségi szempontból azonban kiemelt helyet foglal el iskolánk, mint új missziói lehetőség. Ezáltal fontos lehetőséget biztosítani gyermekeinknek, hogy a nekik szervezett programokon által közelebb kerüljenek Istenhez gyülekezetünkön keresztül akár tanévi keretben, akár szünetek idején.

Több olyan alkalommal, foglalkozással készülünk, ami a református iskolai, valamint a kötelező (városban az egyéb iskolákban szervezett) hittanoktatásunk szerves, egyben kiegészítő része lehet és kísérletet tesz arra, hogy szélesebb körben elérje a gyermekeket, fiatalokat. Programjaink spektruma több korosztályt is érint.

Örülünk annak, hogy az óvodás- és általános iskolás korosztály mellett elindult egy komolyabb érdeklődés az egyik helyi gimnázium részéről (Hőgyes Endre Gimnázium, rövidítve HEG) is közös programok kivitelezésére, prevenciós előadások megtartására.

Ígéretes kapcsolatfelvétel indult el a Szép Ernő Kollégium vezetőségével (rövidítve SZEK) is. Megfogalmazódott a kollégium igazgatónője részéről, hogy a fiatalok lelki-mentális egészségét szem előtt tartva szervezzünk tematikus programokat a kollégisták számára.

 Továbbra is terveink között szerepel egy ifjúsági központ (multifunkciós közösségi tér) kialakítása, amely lehetővé tenné a fiatalok találkozását, társasjáték estek szervezését és olyan alkalmak, foglalkozások megtartását, amelyek erősíthetik a hitbeli elköteleződést. A gyülekezet 2018-ban vásárolt egy ingatlant az ANNA Idősek Otthona tőszomszédságában, ennek apropóján az ifjúsági központ a SAMU Ifjúsági Központ nevet viselhetné, röviden S.I.K.


Tovább olvasom
Vissza az előző oldalra

Timóteus project további alkalmai:

https://www.hszref.hu/