Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

Hittanoktatás

A Hajdúszoboszlói Református Egyházközség egyik fontos szolgálata a gyermekek hittanoktatása évszázadok óta. Összesen 8 óvoda, és 6 iskola mindennapjaiban vesznek részt hitoktatóink, tehát teljes a városi lefedettsége az oktatói-nevelői munkánknak. Emellett 2020. szeptember 1-jétől az Egyházközség a fenntartója a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának. Ezáltal hittanoktatóink több, mint 800 gyermeket vezetnek Isten útján, megtanítva nekik a reformátusság alapjait, megismertetve a Biblia világát és az abból fakadó keresztyén értékrendet.

Gyakorlati tudnivalók:

  • Óvodai hittanoktatás. A város minden óvodájában lehetőségük van a gyermekeknek református hittan foglalkozásokon részt venni.
  • Az óvodai hittanos foglalkozások heti egy alkalommal 30 percben történnek, a hitoktató és az intézmény közötti időpont egyeztetés alapján.
  • Az óvodai hittanos foglalkoztatásokon játékos formában ismertetjük meg a gyerekekkel a legismertebb és legegyszerűbb bibliai történetek üzenetét, keresztyén értékrendünk és ünnepeink fontosságát. Fő elvünk, hogy a kicsik inkább hiteles élményekkel, mintsem információkkal lehessenek gazdagabbak.
  • Általános iskolai hittanoktatás. Az óvodában megkezdett munka folytatódik az általános iskola alsó- és felső tagozatában egyaránt, ahol az un. „kötelezően választható” református hittanórákra jelentkezhetnek a gyermekek. Heti egy alkalommal 45 percben találkozunk a gyerekekkel, amely nem igényel plusz időt, hiszen az iskolai órarend része a tantárgy, amelynek a hivatalos elnevezése református hit- és erkölcstan. Korosztályoknak megfelelően, a Református Pedagógiai Intézet által előre meghatározott tanterv és tankönyvek, valamint munkafüzetek segítségével haladunk a tananyaggal, figyelembe véve továbbra is az élményszerű órákat, a gyermekek életkori sajátosságait. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk, hogy egy - egy ünnep bibliai eredetét, történetét is megismerjük, és közösen készülhessünk ezekre az alkalmakra.
  • Külön kiemelkedő egyházi oktatási terület az Egyházközség fenntartásában lévő Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hittanoktatása, keresztyén értékrenden nyugvó nevelése. Iskolánkról bővebb információt kap a www.gonczyrefi.hu honlapunkon!
  • Természetesen a gyermekeket nem csak óvodai-, iskolai keretek között, hanem azon kívül is szívesen látjuk a vasárnap 10 órai gyermekistentiszteleteken, a nagyobbakat pedig a LIKE! - Lelkes Ifjak Krisztusban Együtt! - ifjúsági csoportunk péntekenként, 18 órakor kezdődő alkalmain és egyéb ifjúsági rendezvényein!
  • Bővebb információért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!
https://www.hszref.hu/