Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

Délelőtti istentisztelet

Első alkalom Utolsó alkalom
0000. 0. 0000. 0.
Nap: vasárnaponként
Időpont: 10:00 - 11:00
Helyszín: Hajdúszoboszlói Református Templom
Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Kálvin tér 9.
Kiválasztott alkalom: 2024. június 30. vasárnap

Leírás:

Szeretettel hívunk és várunk minden Kedves Érdeklődőt a vasárnap délelőtti istentiszteleteinkre, hogy közös Szentírás-magyarázattal és imádsággal keressük Isten akaratát. Hisszük, hogy az áldása életünket átformáló, megtapasztalható valóság Jézus Krisztus által!

Mi az a Pál project?

„…választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a népek, a királyok és Izráel fiai elé. Én pedig meg fogom mutatni neki, mennyit kell szenvednie az én nevemért.” (ApCsel 9,15-16.)

     A településünk története elszakíthatatlan attól a református örökségtől, amely Bocskai István fejedelem hagyatékaként igyekszik továbbra is értékalkotó maradni Hajdúszoboszlón. Ennek egyik fontos mozzanata a település életében történő aktív jelenlét, valamint a nemzeti és helyi ünnepeken, megemlékezéseken való részvétel. Fontos, hogy a helyi történelmi és kulturális értékek szervesen beépülhessenek a jövőtervezés folyamatába a gyülekezetünkben, megragadva minden olyan eszközt, ami Isten dicsőségét szolgálhatja. Éppen ezért ez a missziói terület nem csak program-orientált, hanem fontos informatikai és média stratégiát is igyekszik kiépíteni. A Pál-project röviden egy kifelé, a város lakossága felé irányuló missziói stratégia. Egyik fontos eleme a felnőtt keresztelési-konfirmációs felkészítőnk is, ami a jól ismert bibliai sorsfordító találkozás alapján a FÜLÖP elnevezést kapta.

Öt új, kiemelt kezdeményezés és lehetőség adódik ezen a szolgálati területen:

     1. Az egyik új irányvonal a HVTV-vel kötött időszaki szerződés, így lehetővé téve istentiszteleteink sugározását a városi televízión keresztül. Továbbá egy tematikus igei gondolatokat bemutató sorozatot is készítettünk Mécslángok címmel. Ezt folytatni kívánjuk szükséghelyzet esetén, használva a média által nyújtotta lehetőségeket és külön költségvetési keretbe helyezve a HVTV-vel való együttműködés kiadásait.

     2. A másik ígéretes irányvonal, hogy a fenntartásunkba kerülő általános iskolánk holnapfejlesztése is elkészült a Pixlab munkatársainak segítségével. Ezáltal összekapcsolódnak az iskola, az Egyházközség és az ANNA Idősek Otthona hivatalos honlapjai.

     3. A harmadik újdonság, hogy az iskolának is van működő, hivatalos facebook oldala, amely ismét egy kapcsolattartási lehetőség és azon keresztül több száz ember érhető el az Egyházközség számára is. Az Egyházközség képviseletének is van adminisztrátori jogosultsága.

     4. A negyedik lehetőség, hogy igényes és színes kiadvánnyal jelenjünk meg minősített időszakokban településünk lakossága előtt. Ezek a körlevelek 10.800 postaládába jutnak el. Az őszi és adventi körleveleink mellett húsvétkor is szeretnénk missziói jelleggel igei gondolatokat és tájékoztatást közreadni.

     5. Tervezzük az iskolánkkal közösen egy tájékoztató kiadvány megjelentetését, amely a legfontosabb információkat, közérdekű adatokat mutatná be Egyházközségünkről. Ennek címe: RefOKOS.


Tovább olvasom
Vissza az előző oldalra

Pál project további alkalmai:

https://www.hszref.hu/