Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

Czető Viktória

Czető Viktória (Bugyi Viktória) vagyok. 1986. október 8-án születtem Szolnokon. Gyermekkorom ehhez a vidékhez, egy Kengyel nevű településhez kötődik, ahol szüleimmel és két öcsémmel éltem. Ötödik osztályos koromban kerültem el a helyi iskolából a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolába, amely első lépés volt ahhoz, hogy később a Debreceni Református Kollégiumban nőhessek fel a gimnáziumi, majd az egyetemi évek alatt. Személyiségem formálódásában, hitem erősödésében, hivatástudatom kialakulásában nagy szerepe van az itt megismert tanároknak, barátoknak, lelki vezetőknek. 2005-ben érettségiztem és ebben az évben nyertem felvételt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológus-lelkész képzésére.

A diákság életének aktív résztvevőjeként számos tapasztalatot gyűjtöttem, sok felejthetetlen élményt szereztem a tanulmányok és a szolgálatok során. Két ösztöndíjban is részesültem az évek alatt. Az elsőt 2008-ban kaptam, amikor egy szemesztert tölthettem a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen. Majd 2010-2011-ben két félévre kaptam támogatást ahhoz, hogy a németországi Halle (Saale) városbeli Martin Luther Universität teológiai karán tanuljak. A sikeres első lelkészképesítő vizsga után 2012-ben Hajdúszoboszlóra kaptam kirendelést segédlelkészként.

Nagyon hálás vagyok Istennek, amiért az egyetemi évek sikerei mellett szerető családdal ajándékozott meg. A lelkipásztori tanulmányok kezdetén megismerkedtem Czető Norberttel, akivel 2010 nyarán házasságot kötöttünk. 2012. június 29-én megszületett első lányunk Luca, majd 2017. augusztus 10-én jött világra második kislányunk Édua.

2013 őszén szenteltek református lelkipásztorrá Debrecenben. 2013 augusztusában a Hajdúvidéki Egyházmegyében maradva férjemmel Tiszacsegére költöztünk, ahol a tiszacsegei, a polgári és az újtikosi gyülekezetek pásztorolására kaptunk megbízást. A gyülekezeti szolgálati területek közül a gyermekek és fiatalok között végzett munka vált számomra legfontosabbá. Előnyt jelent itt úgy érzem, a 2015-ben megszerzett tanítói oklevelem, mely alapján három tanévben hitoktatóként és tanítóként is dolgoztam, sok gyermeket és családot megismerve ez által.

Hálás vagyok Istennek, hogy 2017. december 7. óta a hajdúszoboszlói gyülekezet lelkipásztora lehetek. 2019. október 28-án megszületett harmadik gyermekünk, Soma. Az anyaság és a lelkipásztorság teendői mellett kiemelt szolgálati területem a 2020 szeptemberében átvett Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola alsós hittanoktatása, valamint az iskolai pásztoráció.

Célom, hogy mind a szolgálatokban, mind a hétköznapi életben hitelesen képviselhessem az evangélium ügyét. Gyülekezeti munkám során azt tapasztaltam, hogy a személyes példaadás a legnagyobb erejű igehirdetés. Ezért arra kérem az Istent, hogy feleségként, édesanyaként, lelkipásztorként jó sáfára lehessek a rám bízott értékeknek.

Czető Viktória - Hittanoktató
Vissza az előző oldalra
https://www.hszref.hu/