Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

Péterfy-Boros Ágnes

Péterfy-Boros Ágnes vagyok, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség hitoktatója.

1988. szeptember 15-én születtem Miskolcon. Gyermekkoromat Mezőcsáton töltöttem, itt jártam a helyi Református Általános Iskolába, mely közösség nagy hatással volt arra, hogy később hitoktatóként akarjak dolgozni.

Középiskolai tanulmányaimat Debrecenben a Református Kollégium Gimnáziumában végeztem, ahol Isten megerősített abbéli szándékomban, hogy vallástanárnak tanuljak. Ezek után a Debreceni Hittudományi Egyetem katechéta-lelkipásztori munkatárs alapszakán általános iskolai hittantanár, majd hittanár-nevelő mesterszakán középiskolai vallástanár és kollégiumi nevelőtanár diplomát szereztem.

A végzést követően, 2013 szeptemberében Hajdúszoboszlón kezdtem szolgálatomat. Ebben az évben indult el a kötelező erkölcstanoktatás az iskolákban, ezzel együtt a hit-és erkölcstan tanórai keretek között való tanítása. Az első években így az általános iskolákban és az óvodákban is tanítottam, majd ahogyan az órák száma növekedett, úgy mások is bekapcsolódtak a hitoktatásba.

Ettől kezdve leginkább a nagyobbakkal foglalkoztam, örömmel tartottam az ifjúsági bibliaórákat, szívesen vettem részt a velük való munkában. A gyermek-és ifjúsági táborok szervezésében, lebonyolításában mindig lelkesen részt vállaltam.

2017-ben kötöttünk házasságot a férjemmel. Jelenleg két éves kislányunkkal vagyok itthon, közben második gyermekünket várjuk.

A továbbiakban szeretném elvégezni a pasztorálpszichológiát, hogy mikor újra munkába állok, még hatékonyabban tudjak a fiatalokkal foglalkozni.

Életem meghatározó Igéje a Zsoltárok könyvében van leírva: "Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te utadat, bízzál benne, majd Ő teljesíti."

Péterfy-Boros Ágnes - Hittanoktató
Vissza az előző oldalra
https://www.hszref.hu/