Hírlevél

Ne maradjon le eseményeinkről! Iratkozzon fel hamarosan induló hírlevelünkre.

Patakiné Takács Andrea

Patakiné Takács Andrea, református hittanoktató vagyok. 1990. szeptember 15-én születtem Debrecenben. Az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat Hajdúszoboszlón végeztem a Gönczy Pál Általános Iskolában, valamint a Hőgyes Endre Gimnáziumban. Az érettségi megszerzése után 2009-től a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karán folytattam a felsőfokú tanulmányaimat, magyar szakos hallgatóként. Sajnos rövid idő után rá kellett jönnöm, hogy nem jó helyen vagyok, így megszakítottam addigi tanulmányaimat. Ezt követően felvételiztem a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre, ahol 2011-ben el is kezdtem a katekéta lelkipásztori munkatárs szakot. 2016 tavaszán hittanoktatói diplomát szereztem, és még abban az évben el is kezdtem dolgozni jelenlegi munkahelyemen, a Hajdúszoboszló Református Egyházközségnél, mint református hittanoktató.

Miért is választottam ezt a hivatást? Istenhez és a református egyházhoz való kötődésem még egészen kis koromban kezdődött. Szüleim és nagyszüleim is reformátusok voltak, és ebben a szellemben igyekeztek nevelni engem és két bátyámat is. Szívesen jártam egyházi táborokba és ifjúsági találkozókra, mindig is szerettem részt venni az egyház életében. Sajnos volt egy rövidebb időszak, a gimnáziumi éveim végé felé, amikor egy kicsit eltávolodtam az egyháztól, bár elszakadni soha nem szakadtam el. Később, az egyetem megkezdése után nem sokkal, újra megerősödött az egyházhoz és Istenhez fűződő viszonyom, így amikor otthagytam a magyar szakot, Isten segítségét és útmutatását kérve sikerült megtalálnom a valódi célomat és hivatásomat. Most úgy érzem, jó helyen vagyok és az Úr ügyében munkálkodhatom, az Urat szolgálva tölthetem mindennapjaimat. Természetesen ez az út nem mindig könnyű, de számomra mindig erőt ad egyik kedves igém a Bibliából:

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.”
(1Kor 15,58)

Patakiné Takács Andrea - Presbiter
Vissza az előző oldalra
https://www.hszref.hu/